Personlig luftkøling

Igennem fordampning omdanner Evapolar varm og tør luft
til en ren, frisk og kølig havbrise

Sådan virker det – kort fortalt

Evapolars produkter er utroligt nemme at betjene: fyld vandtanken med koldt vand fra hanen og tilslut din evapolar til din PC, en powerbank eller et strømudtag. Tænd for apparatet.

I løbet af 5-10 minutter optager det patenterede, bakteriefri EvaBreeze™ filter en stor mængde vand, som fordeles på alle lamellerne indeni. Når varm tør luft suges igennem filteret fordamper vandet og køler dermed luften ned med 5-10 grader celcius, samtidigt med, at den tilføres fugt.

Teknologien danner ingen varme i processen – kun kølighed og velvære.

Evapolars produkter er særdeles velegnede i de tørre, velisolerede og varme kontorer og boliger vi har i Nordeuropa – hele året rundt.

 

Sådan virker evapolars teknologi sammenlignet med andres

Sådan forklarer evapolar teknologien: Se The Magic of evaBREEZE

Den unikke Evabreeze™ teknologi

Den unikke Evabreeze™ teknologi

Uorganisk & stabilt materiale

Evabreeze-filtrene er fremstillet af glasfibre og basalt, begge er helt uorganiske. Derfor forhindres bakterie- og svampevækst

Intensiv fordampnings-effekt

Leverer intensiv fordampning fra en lille overflade. Det gør Evapolar-teknologien kompakt og effektiv på samme tid.

Avanceret kapillær-effekt

Evapolar bruger kapillær-effekt til at få vandet til at stige og gennemvæder hele EvaBreeze™-filteret. Dette gør filteret kompakt og overflødiggør en pumpe.

Miljøvenlig og biologisk nedbrydelig

Evapolar filtre er fremstillet af mineraler – de skader ikke miljøet og apparaterne bruger kun 7-12 watt i strøm

EvaBREEZE™: Historien bag

Oprindeligt udviklet til rumforskning

Historien om det unikke og patenterede evaBREEZE-materiale starter for over 20 år siden. Faren til Evapolars direktør udviklede et filtermateriale som var uorganisk, og dermed ikke kunne nedbrydes af mikroorganismer, selv om det skulle blive fugtigt. Det er særdeles praktisk i rumfartøjer.

En genial og ny anvendelse

Sønnen, som er fysiker som sin far, opdagede, at materialet kunne holde 700 gange sin egen vægt i vand i de hulrum der er i de nano-tynde fibre, som materialet væves af. Dermed er evaBREEZE-materialet ideelt til fordampningskøling, en slags naturlig form for air-condition.

Sikre til børneværelset og til kæledyr

Da evapolars apparater ikke bruger farlige eller miljøskadelige væsker som f.eks. freon, er de derfor helt sikre til børneværelset – eller på gulvet foran hunden om sommeren, når den har det varmt.

Bruges i mange applikationer

Evapolar er fortsat med at udvikle materialet, og sælger det desuden til andre fabrikanter og applikationer. Og materialet bruges fortsat i fly- og rumindustrien.

 

Evapolars patent kan ses her.

EvaBREEZE™ vs. kopi-produkterne.

Desværre er der altid skruppeløse virksomheder, som vil udnytte andres succes. Kopiprodukterne har ofte samme type navn (“Artic Cooler”) eller form som evapolars.
Men de er alle baseret på filtre i organisk materiale, oftest bare pap. Se forskellen herunder.

Vækst af svamp i kopi-produkt baseret på filter af cellulose (pap)

evaBREEZE efter 31 dages brug: kun harmløse sporer fra drikkevandet ses. 

Evapolar vs. traditionel køling

 


evaPOLAR Luftkøler

 


Traditionel Air Condition

Afkølingsprincip Fordampningskøling med vand fra hanen Bruger kemisk freon-lignende væske
Filtermateriale Fordampningsfilteret er lavet af uorganisk materiale. Det eliminerer bakteriel vækst Filtre er typisk lavet af organisk materiale, som er naturligt vækstmedie for bakterier og svamp.
Kølevirkning Evapolar udsender kølig og let fugtig luft, som minder om en mild havbrise Udsender kølig, tør luft. I sammenhæng med stærkt flow kan det give forkølelser
Befugtningsvirkning Beskytter hud, modvirker tørre øjne og gør håret blødere og mindre statisk. Udtørrer hud og øjne. Traditional AC kræver tit køb af en befugter som kompensation.
Energi-effektivitet 21-37 EER 9 EER
Strømforbrug 10 W 900 W

EvaLIGHT (og de øvrige evapolar-modeller) har stor og behagelig virkningsgrad, er 10 gange mere energi-effektiv end traditionelle AC-produkter og bruger 10-20 gange mindre energi i forhold til afkølingseffekten.

 


eva
POLAR Luftkøler

 

 

Traditionel Air Condition

 

Afkølingsprincip
Fordampningskøling med vand fra hanen Bruger kemisk freon-lignende væske
Filtermateriale
Fordampningsfilteret er lavet af uorganisk materiale. Det eliminerer bakteriel vækst Filtre er typisk lavet af organisk materiale, som er naturligt vækstmedie for bakterier og svamp.
Kølevirkning
Evapolar udsender kølig og let fugtig luft, som minder om en mild havbrise Udsender kølig, tør luft. I sammenhæng med stærkt flow kan det give forkølelser
Befugtningsvirkning
Beskytter hud, modvirker tørre øjne og gør håret blødere og mindre statisk. Udtørrer hud og øjne. Traditional AC kræver tit køb af en befugter som kompensation.
Energi-effektivitet
21-37 EER 9 EER
Strømforbrug
10 W 900 W

EvaLIGHT (og de øvrige evapolar-modeller) har stor og behagelig virkningsgrad, er 10 gange mere energi-effektiv end traditionelle AC-produkter og bruger 10-20 gange mindre energi i forhold til afkølingseffekten.

Køleeffekt

Evapolar-teknologiens effektivitet afhænger af rummets temperatur og fugtighed.

Tabellen her viser den udgående temperatur fra produkterne, givet den indgående lufts fugt og temperatur. F.eks. får man 18 grader kølig luft ved en rumtemperatur på 25 grader og 50% luftfugtighed.

Om Evapolar

Evapolar er et prisvindende firma, som har skabt “disruption” indenfor aircondition ved at skabe personlige mikroklima-apparater, som er ekstremt brugervenlige, miljøvenlige og som giver et særdeles behageligt indeklima, uanset hvor man bruger dem.

Produktfilosofien er, at vi alle er forskellige mht hvor koldt vi ønsker det skal være, i vores personlige zone – uanset om vi på job eller hjemme. Derfor er produkterne små, køler en zone 1-3 m2, og er ekstremt billige i drift (så det giver mening af købe flere til kontoret/hjemmet)

Virksomheden hører hjemme på Cypern, har produktion i Kina samt regionale varelagre i Tyskland og Nordamerika. Evapolar har solgt over 250.000 personlige luftkølere blot 6 år til forbrugere og virksomheder i 125 lande.

Evapolar er også blevet særdeles godt modtaget i tech- og livsstilspresse og det første produkt (evaLIGHT) har fået mange rosende ord fra seriøse og kendte medier verden over, så som Forbes, Mashable, Huffington Post, TrustedReviews, The Atlantic og mange flere.